Pratite nas:
logo.png

Novosti.

Izbjeljivanje zubi udlagama i diodnim laserom

Današnji trendovi postavljaju bijele i zdrave zube pri vrhu ljestvice ljepote. Posljedično, sve veći broj ljudi odlučuje se za izbjeljivanje zubi u ordinaciji. Iako postoje metode izbjeljivanja koje se mogu obaviti kod kuće, najpouzdanije i najučinkovitije je izbijeliti zube kod profesionalaca.

Na tržištu su dostupne različite metode, a u našoj su ordinaciji popularizirane metode izbjeljivanja udlagama i diodnim laserom.

Prilikom odabira metode udlagama, pacijent dolazi do dva puta u ordinaciju. Pri prvoj posjeti uzimaju se otisci prema kojima se izrađuju individualne gumene udlage. Obzirom da su izrađene prema vašem obliku i postavu zubi, prilično su sigurne i ne bi smjelo doći do ozljede mekog tkiva prilikom procesa izbjeljivanja. U sljedećem vam posjetu predajemo udlage i seta gelova za izbjeljivanje. Preporučeno je nositi ih preko noći svaki drugi dan do željenog učinka.

Izbjeljivanje laserom suvremenija je, brža i efikasnija metoda. Budući da se učinak izbjeljivanja vidi već nakon 10-14 dana od tretmana, dovoljno je posjetiti nas samo jednom. Nakon što izoliramo i zaštitimo marginalni dio gingive (zubno meso uz sam zub), ravnomjerno premazujemo zube gelom za izbjeljivanje. Diodni se laser ostavi da djeluje svega nekoliko sekundi (zato je i siguran.), a nakon toga se uklanjaju sva preostala sredstva. Za razliku od UV lampi, diodni laser ne povećava kinetičku energiju unutar samog zub, a zbog čega se rjeđe javlja preosjetljivost.

Važno je naglasiti da niti jedna metoda neće izbijeliti ispune niti bilo koje protetske radove. Nadalje, prije samog izbjeljivanja preporučeno je učiniti dentalno čišćenje zubnih naslaga (skidanje kamenca i pjeskarenje) kako biste imali čistu i spremnu površinu.

Za najbolje rezultate preporučamo kombinaciju izbjeljivanja diodnim laserom i udlagama.