All on 4 – All on 6 - Rekonstrukcija bezube čeljusti

Ugradnja implantata po protokolima All – on – 4 (sve na 4 ) i All on 6 ( sve na 6 ) daje mogućnost rehabilitacije potpuno bezube čeljusti i novu priliku pacijentima za tzv. treću denticiju. Najveći izazov, koji se u većini slučajeva uspješno ostvaruje, je imedijatno opterećenje ugrađenih implantata, tj. postavljanje privremenog rada na implantate unutar 6 sati od samog operativnog zahvata. Privremeni rad pacijent koristi u razoblju od 4 – 6 mjeseci, za vrijeme prihvaćanja implantata (oseointegracije ). Vrhunac tehnološkog dostignuća je kompjuterski navođena implantologija, kada uz pomoć kiruške šablone , koja se za pacijenta izrađuje prema digitalnom planu terapije, ugrađujemo implantate bez kiruškog reza, s ciljem smanjenja postoperativnih tegoba.

PRIPREMA

U pripremi zahvata, pacijent izrađuje ortopantomografsku rtg snimku te cbct snimku, koje su uz intraoralni pregled temelj za izradu plana terapije. Prilikom pregleda u ordinaciji pacijent se upoznaje s istim, te popunjava formulare o općem zdravstveno stanju i potpisuje pristanak na operativni zahvat. Nakon određivanja termina za izvođenje zahvata,ukoliko je potrebno, pacijentu se dodjeljuje i prethodni termin za temeljito čišćenje mekih i tvrdih naslaga , u razmaku ne većem od 7 dana. Također, pacijentu se uvodi i antiseptivna terapija u obliku tekućine za ispiranje usne šupljine. Prije samog zahvata pacijent prima standardnu premedikaciju koja se sastoji od antibiotika, anksiolitika te analgetika.

OPORAVAK

Oporavak je značajno olakšan postavljanjem privremenog rada koji štiti ranu i sprečava veće oteknuće, a dopušta pacijentu potpunu funkciju od prvog dana. Pacijentu se preporuča pothlađivanje regije zahvata zbog smanjenja bolnosti te eventualnog oteknuća. Prilikom svih operativnih zahvata koji se izvode u našem centru, koriste se hormoni rasta dobiveni iz pacijentove krvi, s ciljem bržeg cijeljenja te smanjenja postoperativnih tegoba. Po uzoru na zapadne klinike, pacijentima preporučamo i korištenje homeopatskih pripravaka ( Arnica montana ) za olakšano cijeljenje.

CILJ

Cilj zahvata je rehabilitirati bezubu čeljust, dati pacijentu priliku za trećom denticijom te im na taj način poboljšati kvalitetu života. Kvalitetno izrađen rad ne nadoknađuje samo zube, nego i mijenja odnose u visini donje trećine lica, daje bolju potporu usnama i obrazu, te pospješuje mladenački izgled.

IZVOĐENJE

U našem centru se nude koncepti All – on – 4 i All – on 6 dvaju proizvođača, ICX te Nobel Biocare.

KOMPLIKACIJE

Moguće komplikacije ovog zahvata su oteknuće ,bolnost te nestabinost implantata prolikom postavljanja. U tom slučaju se odustaje od protokola imedijatnog opterećenja te se postavljanje privremenog rada odgađa za vrijeme trajanja oseointegracije ( 4 – 6 mj.)

REZERVIRAJTE TERMIN PREGLEDA ODMAH

Zatražite svoj termin pregleda, konzultacija ili zahvata online.

IMATE PITANJA ZA DR. ĐUKIĆA?

Imate dodatnih pitanja? Direktno pitajte dr. Đukića što vas zanima.